15 lat minęło
Konferencja jubileuszowa
Mamy przyjemność zaprosić Państwa na konferencję jubileuszową 15-sto lecia Foodie.



Konferencja jubileuszowa
Hasło konferencji
Środa
Hotel Polonia Palace
Podczas konferencji powiemy o tym, o czym w Foodie możemy mowić wiele – o żywności.
To będzie pierwsza po dłuższej przerwie konferencja stacjonarna Foodie podczas której podsumujemy zmiany w prawie i podejściu do bezpieczeństwa żywności na przestrzeni ostatnich lat oraz wymienimy się wiedzą i doświadczeniami z zaproszonymi ekspertami.
Natomiast przedstawiciele KRSiO oraz PASMI przedstawią aktualną sytuację na rynku suplementów diety i planowane zmiany dla branży.
Całość uświetni prezentacja gościa specjalnego – p. Joanny Chmury- psycholożki i trenerki, dotycząca zmiany, odwagi oraz relacji w życiu i biznesie.
Założycielka Foodie
Założycielka Foodie
Doradca Foodie
Prawnik Z Rumunii
Prezes stowarzyszenia KRSiO, członek zarządu EHPM.
Krajowa Rada Suplementów i Odżywek (KRSiO) jest najstarszą i najliczniejszą organizacją zrzeszającą producentów i dystrybutorów suplementów diety oraz firmy otoczenia biznesowego. Stowarzyszenie jest platformą wymiany poglądów i doświadczeń pomiędzy biznesem, czyli członkami Stowarzyszenia oraz przedstawicielami świata nauki i organami nadzorującymi i regulującymi ten obszar. Od 2004 roku wspólnie działamy na rzecz bezpieczeństwa konsumentów oraz promowania dobrego wizerunku branży suplementów diety. Byliśmy jednym z Inicjatorów Kodeksu Dobrych Praktyk Reklamy Suplementów Diety.
wieloletni ekspert w EFSA
ekspert, Narodowy Instytutu Zdrowia Publicznego – Państwowy Zakład Higieny
prezes PASMI
PASMI (Polish Association of Self Medication Industry) Polski Związek Producentów Leków Bez Recepty jest organizacją zrzeszającą polskie i zagraniczne firmy farmaceutyczne produkujące leki dostępne bez recepty (tzw. over the counter – OTC), a także wyroby medyczne, suplementy diety oraz kosmetyki.
Celem Związku jest aktywne wspomaganie polityki zdrowotnej państwa poprzez współpracę z organami administracji państwowej i instytucjami zarówno na szczeblu centralnym, jak i lokalnym oraz współpraca z instytucjami państwowymi przy tworzeniu dobrego prawa zarówno dla przedsiębiorców jak i polskiego społeczeństwa.
Przewodnicząca Zespołu ds. Suplementów Diety (przy GIS)
Psycholożka i trenerka
psycholożka specjalizująca się w tematyce emocji, w tym wstydu i odwagi. Współpracuje z dr Brené Brown z Uniwersytetu w Houston w ramach przynależenia do zespołu międzynarodowych mówców Dare to Lead™ Speaking Team. Prowadzi wykłady, warsztaty oraz procesy coachingowe. Jest autorką kursu online „Daj spokój! O odnajdywaniu wewnętrznej równowagi”. Należy do Rady Ekspertek i Ekspertów dla Instytutu Dobrego Życia i Wysokich Obcasów. Wywiady z nią ukazały się między innymi w „Forbes”, „Harvard Business Review”, „Vogue Polska”.
Dostawca Surowców Dla Przemysłu Spożywczego
10.00-10.20: Skutki zmian przepisów i wytycznych – doświadczenia Foodie / doradca Foodie
10.20-10.40: Dopuszczenie i rozszerzenie stosowania substancji dodatkowych /
Joanna Gajda-Wyrębek ekspert, Narodowy Instytutu Zdrowia Publicznego – Państwowy Zakład Higieny
10.40-11.00: Zezwolenie na stosowanie health claims – badania, dossier, podejście EFSA /
dr Janusz Ciok, wieloletni ekspert w EFSA
11.00-11.20: Wprowadzenie na rynek nowych składników żywnościowych – autoryzacja novel food / doradca Foodie
11.20 – 11.40: Przerwa na kawę
11.40-12.00: Wolny przepływ towarów – fakt czy mit? Produkty z UE w Polsce i polskie w UE na
przykładzie procedur wybranych krajów członkowskich / Marta Zawadka, doradca Foodie
12.00-12.20: Wymagania dot. suplementów diety w Rumunii, w kontekście zasady wolnego
przepływu towarów (prezentacja w j. angielskim) / Toma Barbarasa, prawnik z Rumunii
12.20-12.40: Kryteria czystości, zanieczyszczenia składników i produktów /
PK COMPONENTS- dostawca surowców dla przemysłu spożywczego
12.40-13.40: Lunch
13.40-14.00: Jakość suplementów diety – z perspektywy Polski i UE / Bartosz Demianiuk, prezes KRSiO
14.00-14.20: Nowelizacja ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia – aktualny stan prac
legislacyjnych /
Ewa Jankowska, prezes PASMI
14.20-14.45: Prace Zespołu ds. Suplementów diety /
prof. Katarzyna Stoś, Narodowy Instytutu Zdrowia Publicznego – Państwowy Zakład Higieny
14.45-15.00: Panel dyskusyjny
15.00-15.45: Prezentacja gościa specjalnego – p. Joanny Chmury – psycholożki i trenerki, dotycząca
zmiany, odwagi oraz relacji w życiu i biznesie.
TOAST JUBILEUSZOWY, kawa, rozmowy kuluarowe. Zakończenie konferencji.
Środa
Hotel Polonia Palace
Przedstawione ceny są cenami netto dla jednej/ pierwszej i kolejnych osób z tej samej firmy.
Dołącz do nas
© 2023 Foodie Sp. z o.o. Sp. k.